De ce poarta schiorii banda kinesiologica pe fata?

schiorii-banda-kinesiologica

Este o intrebare foarte buna care si-au pus-o toti cei care obisnuiesc sa se uite la competitiile spotive in care sunt implicati schiorii. S-a putut observa ca foarte multi dintre acestia purtau pe fata niste bucati de benzi colorate care i-a facut pe unii sa fie extrem de curiosi de rolul pe care l-ar putea avea acestea.

Se puteau vedea, de exemplu, in timpul jocurilor olimpice, ca schiorii care isi ridicau mastile si acele esarfe care ii protejau de frigul de afara, aveau ceva in comun. Pe chipurile lor erau bucati de banda de toate formele, culorile si dimensiunile.

O noua moda la sportivi?

S-ar putea crede ca e o moda noua si ciudata pe care au adoptat-o cei din lumea sportului si ar putea fi considerata extrem de bizara de catre unii. Sau s-ar putea crede ca este un accesoriu care sa fie purtat tocmai pentru a face tinuta mai interesanta, mai „la moda”. Insa, lucrurile nu stau chiar asa!

Sportivii nu isi „tencuiesc” fetele doar de dragul de a fi colorati sau ca sa se uite lumea ciudat la ei. Schiorii folosesc aceste benzi kinesiologice pentru a se apara de temperaturile scazute din timpul competitiilor sportive. Ei sustin faptul ca aceste benzi sunt foarte practice si ca ii ajuta sa nu mai simta frigul chiar atat de tare.

Aceasta banda kinesiologica este un accesoriu elastic special creat pentru a reduce si a calma durerile de la nivelul muschilor, a tendoanelor, a articulatiilor si ligamentelor. Ok, unii s-ar putea intreba de ce le poarta sportivii pe fata, daca au fost special concepute pentru a atenua presiunea, disconfortul sau durerea? Doar aceste benzi nu sunt haine pentru fete, nu? Insa, multi olimpici medaliati folosesc aceste benzi kinesiologice pe chipurile lor, gasindu-le si alte scopuri decat cele care au fost amintite mai sus.

schiori-frig

Drapelul tarii pus direct pe fata

Aceasta moda a benzii kinesiologie pe fata nu a aparut numai in Statele Unite, cum s-ar putea crede. De exemplu, Eva Puskarcikova din Republica Ceha, a fost vazuta cu o banda albastra pe chip care imita drapelul tarii sale. De asemenea, si un sportiv japonez a fost observat cu o banda kinesiologica neon asezata, strategic, sub ochi.

Astea sunt doar cateva exemple de sportivi care au ales sa poarte benzi kinesiologice pe fata. Principalul motiv invocat de ei si de toti cei care au ales sa poarte banda a fost protejarea de frig, dar si de efectele sale asupra pielii.

Ce spun specialistii?

Unii specialistii care se ocupa de crearea acestor benzi kinesiologice sustin faptul ca acestea au un rol terapeutic. In cazul in care anumite parti din corp sunt suprasolicitate, acestea se pot inflama si umfla. Banda are rolul de a ridica pielea si de a ajuta lichidul limfatic sa circule corect prin organsim. Cel care poarta banda poate simti o reducere nu numai a disconfortului, dar si a durerii.

Banda kinesiologica nu a fost creata pentru prevenirea sau pentru indepartarea racelii. Unii ar sustine ca nici nu ar trebui sa fie pusa pe fata din cauza adezivului cu care este acoperita, adeziv care poate fi foarte puternic, in anumite cazuri, si care poate sa ramana pe piele timp de mai multe zile.

Banda kinesiologica este o alegere personala!

Insa, aceste recomandari nu prea sunt luate in seama de catre sportivii de performanta. Foarte multi folosesc banda kinesiologica pentru a atenua durerea pe care o pot resimti din cauza frigului. Si nu sunt putini cei care au castigat si medalii de aur si care au purtat asemenea „accesorii” pe fetele lor.

De asemenea, multi dintre ei se dovedesc a fi adevarati patrioti, deoarece au ales sa poarte in timpul unor competitii importante, benzi kinesiologice ce aveau culorile drapelului tarii lor.

In concluzie, se poate spune ca multi olimpieni fac ceea ce doresc, indiferent de opiniile celor din jur si indiferent de recomandarile care sunt date de catre specialisti. Ca are sens sau nu, ca ii ajuta cu adevarat sau nu, pentru ei chiar nu are nicio importanta. Alegerea lor poate fi ciudata pentru unii insa, pentru ei este una creativa si care, din punctul lor de vedere, ii ajuta.

Si sa nu uitam ca foarte multi dintre acesti sportivi care au ales sa poarte „curcubee” pa fata, au castigat si multe medalii pentru tarile lor. Asa ca, ar trebui sa ii lasam in pace si sa poarte ceea ce le place si cum le place!

Lasă un răspuns