Cum sa reduci sforaitul cu ajutorul benzii pentru somn?

sforaitul

Sforaitul reprezinta o problema de sanatate care afecteaza foarte multe persoane, in special barbati. Si nu putine sunt cazurile in care multe cupluri au avut de suferit din cauza zgomotului asurzitor care se aude pe tot timpul noptii. Din fericire, exista anumite solutii la aceasta problema. Una dintre ele, chiar daca poate sa para ciudata, este de a purta o bucata de banda pe nas, pentru ca aceasta sa stea inchisa in timpul somnului si sa nu mai deranjeze pe nimeni.

Care sunt cauzele sforaitului?

Una dintre cauzele majore ale sforaitului este faptul ca persoana, asa cum s-a amintit mai sus, doarme cu gura deschisa, mai ales atunci cand este cu fata in sus. Atunci cand cineva doarme in aceasta pozitie, cu gura deschisa, gravitatea este cea care apasa pe limba care exercita, la randul ei, o presiune asupra gatului. Ca rezultat, caile aeriene sunt suprimate si ingustate, iar spatiul prin care poate sa intre aerul devine mult mai mic.

banda-kinesiologica-pentru-sforaitRespirand pe gura se introduce un flux mai mare de aer, aspect ce ar deranja corzile vocale si ar produce acel zgomot asurzitor. Aerul care intra cu forta in gura, in timpul respiratiei, ar duce si la ingustarea cailor respiratorii si la aparitia apneei.

Vrei sa scapi de sforait? Poarta o banda!

Oricat de ciudat ar putea sa sune, o bucata de banda aplicata te-ar putea ajuta sa ai un somn linistit, fara zgomot. Cand gura este inchisa, si respiratia se va desfasura corect, adica pe nas. Astfel, fluxul de aer care intra pe caile respiratorii este reglat si corzile vocale nu vor mai fi „atacate” de valuri de aer care vin brusc din afara.

Un studiu care a avut loc in 2016 a demonstrat eficacitatea aplicarii unei bucati de banda kinesiologica, pentru reducerea sforaitului. Pacientii care au participat la studiu si care au fost atent monitorizati pe o perioada de cateva nopti, au avut parte de un somn mai linistit, deoarece au reusit sa respire pe nas si sa nu sforaie deloc.

Se pare ca metoda i-a ajutat si din alt punct de vedere si anume: cei care se plangeau ca se trezeau cu gura si cu gatul uscat, cand au dormit cu banda aplicata, au afirmat ca acestea au ramas hidratate pe tot parcursul noptii. Conditia este ca nasul sa fie desfundat si ei sa respire bine.

Cum se aplica banda?

Poti folosi orice banda kinesiologica, insa eu iti recomand sa alegi una care sa fie hipoalergenica, poroasa si care sa nu reziste la apa Vezi aici produsele noastre). Este indicat ca atunci cand aplici banda, sa sa o tesnionesi, mai putin capetele. Este indicat ca unul dintre colturile benzii sa ramana putin desfacut pentru a-ti fi mai usor cand o vei scoate. In cazul in care ai pielea sensibila si iti este greu sa indepartezi banda, o poti umezi cu putina apa inainte de a face asta.

Daca folosesti pentru prima oara o asemenea banda pentru somn, este indicat sa o aplici cu vreo 30 de minute inainte de somn pentru a vedea cum te simti cu ea, daca este sau nu confortabila. Multe persoane care le-au incercat au sustinut faptul ca sunt destul de confortabile, dar si mai ieftine decat alternativele care exista pe piata.

Cand sa nu folositi banda pentru somn?

Daca va aflati in urmatoarele situatii, nu este indicat sa aplicati o asemenea banda:

  1. Daca aveti o senzatie de greata si rau!
  2. Daca ati consumat alcool sau ati luat anumite medicamente inainte de somn!

Lasă un răspuns