Arta din spatele benzii kinesiologice

arta-aplicarii-benzii-kinesiologice

Imi vine sa zambesc cand ma uit la toate acele culori care formeaza un adevarat curcubeu pe spatele piciorului clientei mele meu. E ca si cum s-ar fi topit o cutie de creioane intr-un mod special, asemanator creatiilor lui Picasso. Am uitat sa spun faptul ca a mea clienta este o sportiva care vine de ceva vreme la salonul meu si care mi-a spus ca in acel weekend a suferit o intindere de muschi in timpul unui antrenament solicitant.

Deci, luni dimineata am vazut-o in fata centrului meu de masaj, cu o privire disperata in care se vedea, asa cum v-ati gandit, o durere puternica resimtita in spatele coapsei. Tinand cont de acest fapt, m-am axat imediat pe reducerea acesteia, dar si pe o crestere a circulatiei sangelui si a limfei in zona afectata, printr-o decompresie. Si asta fara a executa niciun fel de masaj. Deci, asa cum bine v-ati gandit, am apelat la banda kinesiologica.

aplicare-banda-kinesiologica

Clienta mea a vrut sa aplic o banda de culoare roz pentru, spunea ea, ridicarea moralului, inveselire si o mai buna suportare a durerii. Astfel, am aplicat banda pe zona coapsei pentru a mari circulatia si pentru a crea un efect de lifting a pielii. Dupa ce am „invelit-o” in roz, clienta mea a plecat bucuroasa si a revenit dupa cateva zile cu vanatai care erau mult mai deschise la culoare decat erau inainte de a aplica banda kinesiologica.

Ce s-a intamplat de fapt?

Acel efect de lifting a dus la marirea vitezei sangelui si a actionat ca un agent de decompresie care a estompat vanataile existente. In ceea ce priveste durerea, aceasta s-a mai atenuat, insa clienta mea nu era pregatita pentru o sedinta de masaj.

Stiinta si arta in aplicarea benzii kinesiologice

Benzile kinesiologice exista de mai bine de 35 de ani si sunt folosite atat de chiropracticieni, de terapeuti, de instructori, dar si de maseuri. Motivele, cred ca sunt evidente. Ele au fost create pentru a reduce durerea, in primul rand. Apoi, pentru a avea un impact pozitiv asupra fluidelor din organism, de a imbunatati postura si functionarea muschilor. De asemenea, benzile pot accelera procesul de recuperare si reabilitare a persoanelor.

La sportivi, poate creste rezistenta si performanta. Cred ca toate aceste efecte sunt destul de importante, as spune eu! Astazi, poti sa vezi benzile colorate atat la sportivii amatori, cat si le cei profesionisti, care participa la diverse competitii nationale si internationale.

Si cand este vorba de treburi mai serioase cum ar fi bandajarea unui genunchi sau tratarea unui umar ranit, dislocat, a durerii acute de spate, banda kinesiologica are un cuvant greu de spus. Si nu doar durerea este tinta acestor benzi colorate. Cei care apeleaza la benzile kinesiologice o fac pentru a-si imbunatati  postura. Sunt si persoane care au suferit anumite afectiuni de ordin neurologic sau locomotor si care s-au bucurat de efectele pozitive ale acestei benzi.

Identifica afectiunea si aplica banda kinesiologica

Odata ce se identifica anumite probleme de mobilitate, de exemplu, banda kinesiologica poate fi folosita pentru a facilita si a imbunatati aspectele ce tin de biomecanica. Stim ca nimic din corpul uman nu este static sau izolat atunci cand este vorba de functionarea sa corecta. Cei care au diverse probleme in acest sens se recupereaza mult mai repede daca au parte de metode de vindecare dinamice. Abilitatea de a combina asa cum trebuie cunostintele de mobilitate cu tratamentele potrivite te va separa, ca terapeut, de ceea ce exista „pe piata” in aceasta arie.

Nu muschii trebuie ajutati ci, capacitatea de miscare!

Acest rationament ar trebui sa stea la baza tuturor principiilor celor care lucreaza in domeniu, pentru ca s-a dovedit extrem de eficient.

De ce sa folosim banda kinesiologica?

Si, mai ales, cum poate ea sa ajute pe terapeuti, dar si pe beneficiari, pe cei care au probleme musculare sau articulare, de exemplu? Pai, tocmai pentru ca este un accesoriu atat de bun, cu o paleta atat de larga de beneficii :

  • imbunatateste circulatia sangelui,
  • a limfei,
  • reduce durerile musculare
  • ajuta mobilitatea segmentelor corpului.

despre-banda-kinesiologica

Pentru terapeuti ii ajuta pentru ca le mareste gama de tratamente pe care le pot aplica in cazul celor care au nevoie. Astfel, pe langa sedintele binefacatoare de masaj, ei pot ajuta si prin aplicarea acestor benzi kinesiologice. Puterea atingerii este mare, nu-i asa? Si tocmai de aceea apelam la ea, fie ca este vorba de maini sau banda. Aceste strategii alunga durerea ca prin minune, daca sunt realizate cum trebuie si cand trebuie.

Banda kinesiologica poate veni in ajutorul celorlalte terapii care exista, atat in ceea ce priveste procesul de recuperare, dar si la nivelul confortului pe care cineva il poate resimti atunci cand poarta banda. Sa nu uitam ca ea functioneaza ca o a doua piele si seamana, in structura sa, cu aceasta: este subtire si elastica. Persoanele care o poarta au afirmat faptul ca au observat o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste postura sau durerile resimtite la nivelul spatelui sau in oricare alta zona afectata. Sportivii sustin ca nici nu o simt, ci doar o vad (la cat este de colorata, cred si eu!).

Cred ca este important de amintit faptul ca aceasta banda da rezultate foarte bune atunci cand se mai adauga si alte metode de imbunatatire, de ameliorare, de estompare sau de vindecare. Si aici ma refer la sedintele de masaj, de kinetoterapie, de tratamentul medicamentos, acolo unde este cazul. Doar un medic poate spune ce si cand trebuie adoptat de fiecare pacient in parte! Banda kinesiologica te ajuta sa te misti mai bine si mai usor, este adevarat!

Este „la moda” si colorata si poate crea sentimentul ca poti face mai mult, dar si mai bine si pentru mai mult timp!

Lasă un răspuns